torsdag 12 april 2012

Hej benen

Testade Actic Regeringsgatan i dag och jag kan bara ge tummen upp. Hade önskat ett power rack, men annars kan jag verkligen inte klaga. Två våningar, mycket fria vikter (dock något ont om skivstänger) och väldigt trevlig personal. Gott om plats. Så skönt!

Benen stod på schemat i dag. Värmde upp med en powerwalk på trettio minuter (vilket det tog för mig att gå dit) och kom dit lagom uppvärmd och igång. Perfekt med powerwalk dit för att verkligen hinna få igång hjärna på att det är träningsdags. Peppade igång med bra musik och positiva tankar.

Värmde upp med fria utfall och knäböj utan vikt för att komma igång. Med tanke på att jag gör fria utfall och knäböj till tusen på mitt pass på Skatteverket på tisdagarna är detta inte någon övning som får benen att darra av överraskning. Däremot har jag slarvat en del med benträningen i övrigt (just för att jag har detta pass och inte riktigt tycker att jag hinner med ett pass till i veckan. Såååå dålig ursäkt. Jag älskar ju för i sjutton att träna ben). Nå väl, ansåg benen uppvärmda efter detta och körde igång:

Utfall i smith, 4 set, 7 reps/sida
Kör i regel nästan aldrig i smith annars, men just i dag fick det bli så. Började med låga vikter och jobbade mig uppåt, men vågade aldrig lassa på riktigt tungt. Det känns att mina ben är mer uthållighetsstarka än vana att ta mycket vikter. Att göra femhundrasjuttioelva utfall utan vikt är noll problem och ger bara lite mjölksyra. Detta var något helt annat. Darrigt i framsida lår och rumpan skrek.

Knäböj i smith, 5 set, 7 reps
Fokus djup. Fokus kontakt. Fokus teknik. Knäböj är min absoluta favoritövning när det gäller ben. Finns ingen övning som jag tycker tar så bra och får det att svida så i låren. Dessutom är jag ruggigt mycket starkare och tekniskt starkare i knäböj än i utfall vilket gör det hela ännu roligare.

Sumosquat med kettlebell, 3 set, 12 reps
Breda och riktigt djupa knäböj med kettlebell är en annan favorit i benövningsträsket. Ut med tårna, isär med benen och sen är det bara att köra... Lite småsega ben efter utfallen så här passar det rätt bra att ta lite lättare vikter och öka repsen istället.

Bonus: Bicepscurls med hantlar, 6 set, 5 reps/arm
Började försiktigt och jobbade mig upp till, för mig, höga vikter. Brännande känsla! Så skönt!

Tåhävningar i smith, 4 set, 10 reps
Ett ord - mjölksyra!

Raka marklyft, 3 set, 10 reps
Ungefär här började jag bli riktigt, riktigt trött, men marklyft är en underbar övning. Ganska lätta vikter och lite fler reps. Grym känsla, otrolig kontakt.

Lårcurl i maskin, 3 set, 10 reps
Baksida lår är en svaghet så nu jobbas det på. Svagheter är roligt. Lite extra att bita i liksom. Kunde lägga på en del trots att benen var lite möra efter tidigare misshandel.

Bonus: Tricepspressar i maskin, 4 set, 10 reps
Triceps är, tillsammans med bröst, min hatmuskel att träna. Kändes dock riktigt bra i dag. Skönt!

Sittande benpress, 2 set, 10 reps
Nu var benen trötta. Riktigt jäkla trötta. Lyckades ändå få ur mig två riktigt tunga set här, men sen var det stopp. Totalt stopp!

Stretchade lite och landade sedan på en bänk i omklädningsrummet. När benen sedan strejkar och man knappt tar sig upp för trapporna när man ska gå hem så har benpasset liksom tagit lite. Eller mycket!

Hoppade in på Blueberry på vägen hem och fick med mig en Blueberry Lifestyle som färdkost. Ganska välbehövligt om man säger så. Har faktiskt aldrig varit på Blurberry tidigare så det var ingen enkel match att välja vad jag skulle ha. Min Lyfestyle var dock helt underbar. Blåbär, banan, vaniljprotein, nakenhavre, agave, linfrö, kanel och kardemumma var verkligen en succé tillsammans.



Kan erkänna att träningsvärken gör sig påmind redan nu. Tror att någon kommer att känna vart rumpan och benen sitter i morgon.

2 kommentarer:

  1. Kul att testa nya gym! Härliga pass du fått till! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul. Även om det är skönare att träna på hemmaplan där man hittar som i sin egen ficka så får jag alltid lite extra inspiration av att träna på andra ställen mellan varven.

      Radera