söndag 18 december 2011

Indiska köttbullar

Köpte en mattidning i går (eftersom jag ville ha filmen som fanns med i den) och då fick man ett smakprov av Tina Nordströms nya kryddblandningar. Lite kul att testa och extra bra med kryddbladningar som inte innehåller massor av glutamat eller andra konstigheter.

"Köttbulle Indien" hette i alla fall denna kryddblanding och jag passade på att testa redan i dag. Gjorde om receptet lite och tog nötfärs istället för blandfärs och majsströbröd istället för vitt bröd som det var i orginalrecptet. Resultatet? Riktigt gott faktiskt, men det kan dock erkännas att det är ganska lätt att krydda sina köttbullar så här från grunden utan kryddpåsens hjälp.


Indiska köttbullar
4 portioner

Rör samman ett ägg, en halv deciliter (majs)ströbröd, kryddpåsen och en deciliter mjölk. Låt stå ett tag. Hacka ner en halv gul lök och rör ner 500 g nötfärs. Forma köttbullarna och stek i smör på medelvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar